Het perfecte hulpmiddel voor jouw cliënten

Maak jij in jouw hulptrajecten al gebruik van een tijdlijn voor je cliënten? Dan weet je hoe veel inzicht dat kan bieden. Het Boek Met Jouw Verhaal gaat dieper in op de grote gebeurtenissen door woorden te geven aan herinneringen. De eigen omschrijving van wat er gebeurde en de gevoelens die ermee gepaard gingen, geven een goed beeld van wat er speelt bij de cliënt.

Waarom Het Boek Met
Jouw Verhaal

Een compleet beeld

Je cliënt vertelt in eigen woorden over belangrijke gebeurtenissen in haar of zijn leven.

Waar ligt de nadruk? Welke emoties komen regelmatig terug? Het Boek Met Jouw Verhaal geeft een volledig beeld dat in het behandeltraject gebruikt kan worden.

Meer zelfinzicht

Het proces van Het Boek Met Jouw Verhaal laat je cliënt dieper nadenken over bepaalde ervaringen om zo te reflecteren op de invloed ervan.

Samen kunnen jullie patronen ontdekken die inzicht geven over sterke punten en zwakke punten en persoonlijke groei door de jaren heen.

One size doesn't fit all

Een tijdlijn past niet in elk behandeltraject. Jij als professional kunt het best inschatten voor wie Het Boek Met Jouw Verhaal een goed hulpmiddel is. Bepaal daarom zelf bij welke cliënt(en) je het inzet. Het is bovendien mogelijk om je te richten op een specifieke periode uit het leven van je cliënt.

Hoe werkt Het Boek Met Jouw Verhaal?

Het ordenen van de gebeurtenissen in het leven helpt te begrijpen hoe het leven is gelopen. Een tijdlijn zet de gebeurtenissen in de juiste volgorde en schrijven helpt bij het ordenen. 

De juiste woorden geven aan de beelden in het hoofd, maakt dat je cliënt die beelden eens goed bekijkt en werkelijk ziet wat er gebeurde. De omschrijving geeft de betekenis aan die beelden. De persoonlijke betekenis van jouw cliënt, want geschreven in haar of zijn eigen woorden.

Maar het maken van tijdlijn en dieper ingaan op bepaalde herinneringen past niet in elk behandeltraject. Jij als professional kunt het best inschatten voor welke cliënt het een goed hulpmiddel is. Bepaal daarom zelf welke cliënt je aan Het Boek Met Jouw Verhaal laat werken. Ook kun je ervoor kiezen niet het hele leven, maar alleen op een specifieke periode uit het leven van je cliënt in te zoomen.

Het Boek Met Jouw Verhaal voor koppels

Koppels die elkaar even kwijt zijn, kunnen elkaar weer vinden met Het Boek Met Jouw Verhaal.

Vaak zijn ze niet alleen de verbinding met elkaar, maar ook met zichzelf verloren.

Door beide in te zoomen op hun eigen leven én dat van hen samen, wordt zichtbaar waar de overeenkomsten en verschillen optreden.

Het Boek Met Jouw Verhaal kan daarom ook ingezet worden als hulpmiddel bij relatietherapie.

Ervaringen van anderen

Een vraag van mijn zoon triggerde mij om mijn herinneringen op te schrijven.

Het Boek Met Jouw Verhaal bracht me terug op plaatsen waar ik al lang niet meer was geweest. Mooi dat ik dat nu kan doorgeven aan mijn kinderen.

Nico

‘Het is heel gaaf om te doen! En ook verrassend hoeveel herinneringen er naar boven komen die ik niet meer wist. Dat is ook wel weer mooi want dat maakt ook bepaalde dingen voor mij meer kloppend.’

Corinda

‘Wij zijn dit proces begonnen, mijn vrouw en ik, om te zien hoe onze herinneringen invloed hebben op de persoon die we nu zijn. En hoe dit onze relatie beïnvloedt

Dat hadden we veel eerder moeten doen. Sterker nog dat is een aanrader voor iedereen.

De inbreng van Lieke helpt ons om “on track” te blijven.’

Paul

Klaar om jouw cliënten hun verhaal te laten vertellen?